INCI

OBS: Siden bliver ikke længere opdateret

Hvad er INCI?

INCI står for International Nomenclature of Cosmetic Ingredients, som henviser til en liste med internationale og ensartede navne på ingredienser i kosmetikprodukter.
INCI-listen rummer ca. 8.000 navne på kemiske stoffer og plantebestanddele til brug i kosmetikker, hvoraf de fleste af stofferne er tilladte at anvende i kosmetikker, mens andre er blevet forbudte.
Som forbruger giver INCI-deklarationen altså en præcis beskrivelse af indholdsstofferne i kosmetikprodukter, hvorved man bedre kan fravælge eventuelle produkter, man ikke tåler.

 

Lovgivning

I Danmark skal alle kosmetiske produkter opfylde kravene i Kosmetikbekendtgørelsen, som supplerer Kosmetikforordningen (Nr. 1223 /2009).

Reglerne betyder bl.a., at alle kosmetiske produkter skal have en indholdsdeklaration, og at alle ingredienser skal mærkes med deres INCI-navn.
Hvis man som kosmetikproducent ønsker at anvende et stof, som ikke fremgår på INCI-listen, kan man bruge et midlertidigt navn under forudsætning af, at man samtidigt ansøger om et INCI-navn. Eftersom at INCI-listen opdateres med 1-2 års mellemrum, kan der således væres stoffer på kosmetikprodukters ingredienslister, der endnu ikke fremgår af INCI-listen.

 

Læs mere om kosmetiklovgivningen her